
Rituálny kúpeľ u vás doma
19. augusta 2024
Základný recept na rituálne kakao
3. marca 2025Rituálne kakao Ekvádor 250g
16,00 €
ŠPECIFIKÁCIE
Zloženie: 100% kakaová hmota vyrobená z kakaových bôbov (Theobroma cacao)
Krajina pôvodu: Ekvádor, oblasť Esmeraldas
Odroda: Trinitario
Chuť a vôňa: jemná, plná, krémová s korenistým nádychom
Váha: 250 g
Rozmery balenia: šírka 180 mm, výška 290 mm
Popis balenia: 250 g kakaovej hmoty spracovanej na prášok
PODROBNOSTI O RITUÁLNOM KAKAU
Zloženie a popis:
100% kakaová hmota vyrobená z kakaových bôbov (Theobroma cacao) v prémiovej kvalite, ktorú používajú od nepamäti staroveké kultúry Strednej a Južnej Ameriky až do súčasnosti na rituálne účely. Naše rituálne kakao má jemnú a krémovú konzistenciu a vôňu, ktorá Vás dokáže uvoľniť a prepojiť so svojim vnútrom a prírodou.
Chuťový profil: jemná, plná, krémová chuť s korenistým nádychom
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 2280 kJ / 544 kcal
Tuky: 53 g
z ktorých nasýtené mastné kyseliny: 34 g
Sacharidy: 7 g
z toho cukry: 1 g
Vláknina: 0 g
Bielkoviny: 12 g
Soľ: 0 g
BENEFITY KAKAA
Duchovné benefity kakaa:
Kakao, potrava pre Bohov (Theobroma cacao, Theo = jedlo, broma = Boh ), je prírodná medicína, ktorá je často označovaná za ´´otvárač srdca´´, pretože nám môže pomôcť prepojiť sa so svojimi emóciami, vďaka čomu vieme ľahšie vyjadriť lásku a súcit. Konzumáciou rituálneho kakaa môžete zažiť príjemný stav relaxácie a hlboké prepojenie s prírodou a svojim vnútrom.
Fyzické benefity kakaa:
Rituálne kakao je označované za superpotravinu, pretože obsahuje antioxidanty, ktoré podporujú Váš imunitný systém a ochraňujú Vaše telo pred voľnými radikálmi. Má tiež schopnosti uvoľňovať do Vášho tela rôzne zdraviu prospešné látky, ako napríklad vápnik, horčík, železo, draslík a tiež vitamíny (A, B, C a E). Vďaka flavonoidom kakao znižuje krvný tlak a zlepšuje kardiovaskulárne zdravie. Znižuje riziko chronických chorôb, ako diabetes a kardiovaskulárne choroby. Zlepšuje funkcie mozgu, zvyšuje cerebrálny tok krvi, ktorý podporuje lepšiu pamäť a kognitívny výkon. Kakao pôsobí prebioticky a blahodarne na tráviaci systém. Obsahuje látky ako teobromín, anandamid a fenyletylamín (PEA), ktoré zlepšujú náladu a dodávajú energiu. Kakao podporuje produkciu kolagénu vo Vašom tele, čím spomaľuje starnutie, podporuje zdravie pokožky a redukuje vrásky.
PRÍPRAVA KAKAA
Návod na prípravu:
- 200 ml vody alebo vášho obľúbeného mlieka (ideálne rastlinného) zohrejte na 70°C.
- Pridajte 30-50 g kakaovej hmoty podľa vašej chuti a zámeru a miešajte do rozpustenia.
- Pridajte vaše obľúbené korenie (štipka soli, škorica, kardamón, chilli, klinčeky alebo muškátový orech) a sladidlo (med, vanilka, javorový alebo agáve sirup).
- Pre krémovú konzistenciou vyšľahajte alebo vymixujte.
- Do svojej šálky kakaa vložte svoj zámer a s láskou vypite.